Hannele Jyrkkä FILIn viestintäpäälliköksi

FILIn uudeksi viestintäpäälliköksi on valittu Hannele Jyrkkä. Hän aloittaa työskentelyn FILIssä 1.8.2022.

Hannele Jyrkkä on työskennellyt viestinnän asiantuntijatehtävissä taideorganisaatioiden tiedotuspäällikkönä muun muassa Tanssin tiedotuskeskuksessa sekä taidelehtien päätoimittajana ja tanssikriitikkona muun muassa Helsingin Sanomissa. FILIin hän siirtyy Teos-kustantamon tiedotuspäällikön toimesta. Vankkaa kansainvälistä viestinnän kokemusta Jyrkkä on kasvattanut muun muassa FILIn tiedottajana ja projektikoordinaattorina vuosina 2001–2012. Yliopisto-­opintonsa hän on tehnyt Suomen kirjallisuudesta ja tiedotusopista.

”Hannele Jyrkkä tuo mukanaan syvällistä viestinnän osaamista ja laajat kontaktiverkostot Suomessa ja kansainvälisesti. Odotamme innolla, että pääsemme tekemään hänen kanssaan kirjallisuusvientiä ”, sanoo FILIn johtaja Tiia Strandén.

Jyrkkä on myös tietokirjailija. Hän on tehnyt viisi tanssiaiheista tietokirjaa. Hänen palkittuja teoksiaan ovat henkilökirjat tunnetuista tanssija-koreografeista Tero Saarisesta ja Reijo Kelasta.

Luottamustehtävissä hän on toiminut muun muassa Suomen Kustannusyhdistyksessä, Suomen arvostelijoiden liitossa, Kritiikin kannukset -palkintolautakunnassa sekä Finnish Dance in Focus -lehdessä.

”Suomalaisen kirjallisuuden tunnetuksi tekeminen kansainvälisille ja kotimaisillekin alan ammattilaisille, kirjallisuuden ystäville ja lukijoille on sitä ydintä, joka minua viestinnän asiantuntijana eniten innostaa. Odotan ilolla työtä suomalaisen kirjallisuuden näkyvyyden edistämiseksi FILIssä, ja tämä hieno talohan on minulle jo entuudestaan tuttu”, toteaa Jyrkkä.