Kääntäjäresidenssi Helsingissä

FILIn residenssiohjelma on perustettu ulkomailla asuvien ammattilaisten käännöstyöskentelyn tukemiseksi. Ohjelma kattaa osan matkakuluista* , majoituksen ja stipendin (300 €). Residenssiaika on kolme viikkoa.

HUOM! Vuoden 2021 kääntäjäresidenssi on siirretty marraskuuksi 2021: residenssi järjestetään 1.11.–21.11.2021. 

Uusi haku residenssiin jatkuu läpi kesän ja päättyy 15.8.2021. Marraskuisessa haussa saapuneet hakemukset huomioidaan. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista 1.9. mennessä.

Voit hakea residenssiin, jos

  • asut Suomen ulkopuolella
  • käännät kirjallisuutta suomesta, suomenruotsista tai saamesta omalle äidinkielellesi
  • viimeistelet meneillään olevaa käännöstäsi ja/tai tarvitset käännöstyöhösi yhteydenpitoa esimerkiksi kirjailijan kanssa tai perehtymistä arkisto- tai kirjastomateriaaleihin.

Hakemukseen on liitettävä työsuunnitelma ja CV. Residenssikääntäjiä valittaessa etusijalla ovat kääntäjät, joilla on profiili sekä ajantasainen CV/julkaisuluettelo Kääntöpiirissä.

*) Residenssiohjelma kattaa osan matkakuluista: lähialueilta (Ruotsi, Venäjä, Viro) enintään 150 euroa, muista Euroopan maista enintään 350 euroa ja muualta maailmasta enintään 700 euroa.

HAKULOMAKE (hakulomake sulkeutuu 15.8.2021 klo 23.59 Suomen aikaa)

Villa Salin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva, 1900-luvun alussa rakennettu huvila Villa Salin on noin 10 minuutin metromatkan päässä Helsingin keskustasta.

Huoneisiin kuuluu peruskalustuksen lisäksi liinavaatteet ja kylpypyyhkeet. Asukkaiden yhteiskäytössä on useita yhteisiä oleskelutiloja, jotka soveltuvat myös luovaan työskentelyyn. Käytössä on 2 suihkua, 3 wc:tä ja keittiö. Keittiö on täysin varustettu, joten asukkailla on mahdollisuus valmistaa siellä ateriat. Asukkaiden yhteiskäyttöön on varattu myös pyykinpesukone. Huvilan omistaa Naisasialiitto Unioni ry.

Residenssissä on langaton WiFi-verkkoyhteys.

Lauttasaaressa on kirjasto, ostoskeskus ja muut tarpeelliset palvelut sekä erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

 

Lisätiedot: Merja Aho / FILI

Villa Salin Villa SalinVilla Salin