Suomea Frankfurtin kirjamessujen avajaisissa edustavat kirjailija Sofi Oksanen ja koulutusasiantuntija Pasi Sahlberg

Suomi on tänä vuonna teemamaana Frankfurtin kirjamessuilla, maailman suurimmassa kirja-alan tapahtumassa. Viisipäiväisten messujen avajaiset järjestetään 7. lokakuuta ja messut alkavat varsinaisesti keskiviikkona 8. päivä.

Frankfurtin kirjamessujen avajaistilaisuudessa kirjamessujen teemamaalla on kaksi kirjallisuusalan puheenvuoroa, jotka Suomesta pitävät kirjailija Sofi Oksanen sekä koulutusasiantuntija, KT Pasi Sahlberg. Korkea-arvoiseen tilaisuuteen saapuu paikalle noin 2000 kutsuvierasta.

Sofi Oksasen teoksia on tähän mennessä ilmestynyt jo 37 kielellä ja hänen uusin kirjansa, Kun kyyhkyset katosivat, ilmestyy tänä vuonna saksaksi Angela Plögerin kääntämänä. Vierailevana professorina Harvardin yliopistossa toimiva Pasi Sahlberg, on toiminut asiantuntijapuhujana ja suomalaisen koulun lähettiläänä ympäri maailman.

Suomen FINNLAND. COOL. -sloganin alla kulkevan  teemamaahankkeen ytimessä on kirjallisuus, lukeminen sekä oppimisen ja koulutuksen merkitys. Ensimmäistä kertaa teemamaalla on kaksiosainen kansallinen osasto, kun myös oppimateriaaliosaamisemme on mukana omassa hallissaan. Messuille on varmistunut esiintymään liki kuusikymmentä suomalaiskirjailijaa, minkä lisäksi muita asiantuntijoita messuilla on parisenkymmentä.

Lisätietoja:

FILIn ja FINNLAND. COOL. -hankkeen johtaja Iris Schwanck, p. +358 (0)40 508 0331 ()