Frankfurtin kirjamessujen avajaispuhujaksi presidentti Niinistö

Suomi on tänä vuonna teemamaana Frankfurtin kirjamessuilla, maailman suurimmassa kirja- ja media-alan tapahtumassa. Viisipäiväisten messujen avajaiset järjestetään 7. lokakuuta ja messut alkavat varsinaisesti keskiviikkona 8. päivä.

Suomen valtiovaltaa tapahtumassa edustaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen. Presidentti Niinistö puhuu myös kirjamessujen avajaisissa. Suomen kaksi muuta avajaispuhujaa ovat varmistuneet jo aiemmin, kirjailija Sofi Oksanen ja koulutusasiantuntija, KT Pasi Sahlberg.

Matkansa aikana tasavallan presidentti tutustuu kirjamessuihin sekä Frankfurtin kaupungissa esillä olevaan suomalaiseen näyttely- ja muuhun kulttuuriohjelmaan.

Suomen FINNLAND. COOL. -sloganin alla kulkevan  teemamaahankkeen ytimessä on kirjallisuus, lukeminen sekä oppimisen ja koulutuksen merkitys. Messuille on varmistunut esiintymään jo kuusikymmentä suomalaiskirjailijaa, minkä lisäksi muita asiantuntijoita on parisenkymmentä. Teemamaahanketta koordinoi kirjallisuuden vientiorganisaatio FILI.