SKS hakee Kirjallisuuden vientikeskus FILIin viestintäpäällikköä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

Kuva: Emma Suominen / FILI

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ry (SKS) on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii muistiorganisaationa, tutkimuslaitoksena ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tiedekustantamo, tutkimusosasto ja Kirjallisuuden vientikeskus FILI sekä hallinto-osasto. Seuraan kuuluu noin 2 300 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 60 henkeä.

Kirjallisuuden vientikeskus FILI tukee ja edistää Suomen kirjallisuuden käännösten ilmestymistä ja näkyvyyttä maailmalla. FILI hallinnoi tukiohjelmia, järjestää ulkomaisia asiantuntijavierailuja Suomeen, osallistuu kansainvälisille ammattilaismessuille ja kouluttaa Suomen kirjallisuuden kääntäjiä.

Viestintäpäällikkö vastaa FILIn viestinnän suunnittelusta, toteutuksesta ja kehittämisestä.

Viestintäpäällikön tehtäviin kuuluu mm. päivittäinen monikanavainen viestintä (verkkosivut, uutiskirjeet, sosiaalinen media), esittelymateriaalien tuottaminen, mediaseuranta, toimittaja- ja vaikuttajavierailuiden järjestäminen sekä muihin FILIn hankkeisiin osallistuminen.

Toivomme sinulta vankkaa kokemusta viestintätehtävistä, korkeakoulututkintoa, hyvää kynää ja tarkkaa silmää niin kielen kuin visuaalisuudenkin suhteen, yhteistyötaitoja ja kykyä työskennellä itsenäisesti. Tehtävän hoitaminen edellyttää erinomaista suomen, englannin ja ruotsin kielen taitoa ja kykyä työskennellä näillä kielillä. Työkokemus ja kansainväliset verkostot kirja-alalta katsotaan eduksi. Työtehtävään kuuluu matkustamista.

FILIssä pääset näköalapaikalle rakentamaan tulevaisuuden kirjallisuusvientiä osana viiden hengen asiantuntevaa tiimiä.

Haettavana oleva tehtävä täytetään 1.6.2022 lukien, ellei valittavan kanssa toisin sovita. Koeaika on 6 kuukautta.

Hae tehtävää tämän linkin kautta https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?3197ec65 12.4.2022 mennessä. Voit liittää lomakkeeseen ansioluettelosi.

Lisätietoja antaa: FILIn johtaja Tiia Strandén, p. 040-5820975, soittoaika 7.4.2022 klo 9.00–11.00, 14.00–16.00.