FILI står till er tjänst när ni vill veta mer om finländsk litteratur, ha kontakt med litterära agenter, söka översättningsstöd för att ge ut finländsk litteratur eller utlåtandestöd för att beställa ett lektörsutlåtande om en finländsk bok.

FILI bistår i nätverkandet men vi säljer inte själva några rättigheter och representerar inga böcker eller författare.

Editors’ Week fellowship programme

FILI erbjuder programmet Editors’ Week fellowship för utländska förläggare och scouter, som vi bjuder till Finland för att bekanta sig med finländsk litteratur och förlagsverksamhet. Vi ordnar besök hos barn- och ungdoms-, fack- och skönlitterära förlag och förlagsredaktörer.

Om du är intresserad av Editors’ Week-programmet, kontakta Päivi Haarala!

Vi ordnar även virtuella Editors’ Coffee Break- och Let’s Talk Books!-möten för förlag och förlagsredaktörer. Information om dem publiceras i förväg på vår webbplats och i våra nyhetsbrev.

Hur kan vi hjälpa till?

Vi träffar er gärna på utländska bokmässor eller virtuellt, kontakta oss så bokar vi in ett möte! Vi deltar årligen på de viktigaste branschmässorna (London, Bologna, Göteborg och Frankfurt).

Söker du en översättare eller en någon som kan skriva ett lektörsutlåtande? På Kääntöpiiri kan du söka efter registrerade översättare.