Books from Finland jo viisi vuotta verkossa

Englanninkielinen kirjallisuuslehti Books from Finland siirrettiin verkkoon vuoden 2009 alussa. Paperilla lehteä julkaistiin vuosina 1967–2008.

Lukijamäärät ovat kasvaneet hitaasti mutta tasaisesti: vuonna 2013 sivuilla vieraili 42,000 kävijää, missä oli kasvua edellisvuoteen 11 prosenttia. Mobiililaitteilta lehteä lukeneiden määrä (13 %) kaksinkertaistui. Runsaimmin lukijoita on Yhdysvalloissa, Suomessa, Saksassa ja Englannissa. USA:n ja Englannin osuus lukijoista kasvoi 29 % ja Saksan – epäilemättä vuoden 2014 Frankfurt-teemamaa-statuksen vuoksi – 53%. Sivustolla on vieraillut lukijoita 180 maasta. Vuonna 2013 lukijoista 48 % oli iältään 18–34-vuotiaita.

Viikoittain uusinnettava sivusto on viidessä vuodessa julkaissut yli tuhat postausta: kauno- ja tietokirjallisuuden kirja-arvioita, käännösnäytteitä, artikkeleita, uutisia, esseitä ja haastatteluja.

Books from Finland tarjoaa verkossa luettaviksi kahden ja puolensadan suomalaisen fiktiokirjailijan tekstejä, kääntäjinä englantia äidinkielenään puhuvat ammattilaiset. Paperilehdessä julkaistu kirjailijamateriaali on digitoitu vuoteen 1976 asti, ja se siirretään myös verkkoon tämän vuoden loppuun mennessä: silloin sadat suomalaiskirjailijat ovat englannintaitoisten lukijoiden ulottuvilla.

Books from Finland -lehteä julkaisee opetus- ja kulttuuriministeriön tuella Suomalaisen Kirjallisuuden Seura/FILI. Päätoimittajana on vuodesta 1983 lehdessä työskennellyt Soila Lehtonen. Lontoon-toimittaja on Hildi Hawkins ja webeditor Leena Lahti. Verkkolehden ulkoasun suunnitteli graafinen suunnittelija Timo Numminen.

www.booksfromfinland.fi

Lisätietoja: päätoimittaja Soila Lehtonen, 040 7301 562,

books_icon_x2