Leena Majander-Reenpää FILIn johtajaksi 1.6. lähtien

SKS:n hallitus on valinnut kustantaja Leena Majander-Reenpään FILI – Finnish Literature Exchangen johtajaksi. Hän aloittaa SKS:n palveluksessa 1.6.2015.

Majander-Reenpää on pitkän linjan kirja-ammattilainen. Hän on toiminut kustantajana mm. Otavassa, WSOY:ssä ja viimeksi Bonnier Booksissa. Lisäksi hän toimii useissa alan luottamustehtävissä.

FILI on Suomen kirjallisuuden vientiorganisaatio, joka tukee kirjallisuuden kääntämistä ja julkaisemista muille kielille ja edistää kotimaisen kirjallisuuden tunnettuutta ulkomailla. FILI myöntää apurahoja ja tukia kotimaisen kirjallisuuden kääntämiseen. FILI vastasi menestyksekkäästi Suomi Frankfurtin kirjamessujen teemamaana -hankkeesta, joka huipentui syksyllä 2014.

Iris Schwanck jatkaa FILIn johtajana toukokuun loppuun, minkä jälkeen hän siirtyy eläkkeelle.

SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii muistiorganisaationa, tutkimuslaitoksena ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat kansanrunousarkisto, kirjallisuusarkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI – Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin sata henkilöä.