Haku FILIn tietokirjakääntämisen kurssille avattu

Kirjallisuuden vientikeskus FILI järjestää tietokirjakääntämisen kurssin Helsingissä ma–ti 26.–27.8.2019.

Kurssille voivat hakea Suomessa ja lähialueilla (Ruotsi, Venäjä, Viro) asuvat, suomesta muille kielille kääntävät kauno- ja tietokirjallisuuden kääntäjät.

Kurssille valitaan 10–12 suomesta muille kielille kääntävää kääntäjää. Kurssi on suunnattu sekä kääntäjille, jotka ovat jo kääntäneet jonkin verran tietokirjallisuutta, että kaunokirjallisuuden kääntäjille, jotka haluaisivat laajentaa osaamistaan tietokirjallisuuden kääntämisessä. Edellytämme hakijoilta erittäin hyvää suomen kielen taitoa.

Tietokirjakääntämisen kurssi käsittää luentoja ja tekstityöpajan, johon osallistujat valmistautuvat kääntämällä lyhyen ennakkotehtävän.

FILI maksaa Suomen/pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien osallistujien matkakulut* sekä majoituskulut sunnuntaista (25.8.) keskiviikkoon (28.8.), yhteensä enintään 3 yötä. FILI varaa Suomen/pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien osallistujien hotellimajoituksen. Oleskeluaikaa voi pidentää omalla kustannuksella. Lisäöiden majoitus on järjestettävä itse.

Ohjelma on osallistujille ilmainen. Koulutuksen järjestämistä taloudellisesti tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Samalla viikolla ke–to 28.–29.8. Helsingissä Tieteiden talolla järjestetään TIETOKIRJA.FI-festivaali, jonka luentoja ja keskusteluja kurssilaiset voivat myös käydä kuuntelemassa. Ohjelma vahvistetaan myöhemmin keväällä. Kaksipäiväisen tapahtuman järjestävät yhteistyössä muun muassa Suomen tietokirjailijat ry, Suomen Kustannusyhdistys, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten Seurain valtuuskunta ja Bibliofiilien Seura.

Tietokirjakääntämisen kurssin sähköinen hakulomake on avattu:

https://fili.gruppo.fi/online-applications/index.php/463285

Hakemukseen on liitettävä CV.

Hakuaikaa on 12.3. saakka. Valintapäätöksistä ilmoitetaan hakijoille 1.4. mennessä.

Lisätiedot: Johanna Pitkänen

*Kurssille valitut varaavat ja maksavat matkalippunsa itse. FILI korvaa matkakulut (esim. lento-, juna- tai laivaliput) kuitteja vastaan. Matkakuluja korvataan seuraavasti: pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville enintään 100 euroa, Ruotsista, Venäjältä ja Virosta tuleville enintään 400 euroa. Paikallisliikenteen kuluja (esim. lentokenttäkuljetukset) ei korvata.