FILI tukee suomalaisia kustantajia ja agentuureja kirjallisuusviennissä muun muassa erilaisilla tukimuodoilla sekä luomalla ja ylläpitämällä kansainvälisiä ammattilaiskontakteja.

Kaipaatko tukea tai neuvoa kansainvälisen tien aloitukseen? Tutustu vientipolkuumme: vientipolku.fi

Jos olet kiinnostunut kirjallisuusviennistä tai agentuuritoiminnasta, ota meihin yhteyttä ja jutellaan lisää! Tulemme myös mielellämme kustantamoonne keskustelemaan kirjallisuusviennistä ja toiminnastamme.

Suomesta / suomenruotsista kääntäviä kääntäjiä voi hakea FILIn ylläpitämästä kääntäjien virtuaalisesta foorumista Kääntöpiiristä.

Järjestämme myös virtuaalisia kustantajatapahtumia (”Editors’ Coffee Break” ja ”Let’s Talk Books”) suomalaisille ja kansainvälisille kustantajille ja kustannustoimittajille. Tiedotamme näistä nettisivuillamme ja uutiskirjeessämme.

FILI kirjamessuilla

FILI osallistuu vuosittain tärkeimmille kansainvälisille ammattilaiskirjamessuille, joilla tehtävämme on verkostoitua ja välittää kontakteja suomalaisten ja ulkomaisten kirja-alan ammattilaisten välillä sekä seurata kansainvälistä kustantamo- ja kirjallisuuskenttää. Otamme mukaan messuille valikoiman tuoreimpia Suomen kirjallisuuden käännöksiä ja suomen- ja ruotsinkielisiä ajankohtaisia teoksia, joilla on agentti tai muu käännösoikeuksien myyjä ja joista on laadittu englanninkielistä myynti- ja markkinointimateriaalia.

Kotimaan messuille järjestämme kirjallisuusvientiaiheista ohjelmaa. Lisäksi Suomen kirjallisuuden kääntäjien fellowship-ohjelma kokoaa kääntäjiä eri puolilta maailmaa Suomeen Helsingin kirjamessujen aikana.

FILIn tukiohjelmat suomalaisille kustantajille

Suomalaiset kustantajat voivat hakea FILIltä suomennostukea ulkomaisen kauno- ja tietokirjallisuuden kääntämiseen ja pohjoismaista tukea suomenruotsalaisen kirjallisuuden suomentamiseen.

Suomalaiset kustantajat ja suomalaisia kirjaililijoita edustavat agentuurit voivat hakea näytekäännöstukea suomalaisen teoksen myyntityön tueksi.

Lue lisää: FILIn tuet